A-ha gir seg aldri

I fjor ble det klart at den norske pop-gruppa A-ha igjen gjør comeback. De skulle først tilbake til musikkfestivalen Rock in Rio, gjøre en jobb der, men de bestemte seg også for å gi ut et nytt album i samme slengen. Nå har den første singelen blitt sluppet og norsk presse jubler.

Det var i 2009 at Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy kom med den triste beskjeden om at bandet skulle oppløses, en gang for alle. Men den lovnaden holdt ikke, for bandet er altså tilbake etter fjorårets konsert i Rio de Janeiro, foran hele 198.000 tilskuere.

Spilt sammen i 33 år

A-ha startet å spille sammen i 1982, noe som betyr at bandet har holdt det gående i hele 33 år. Bandet har avsluttet samarbeidet flere ganger tidligere, men det ser ut til at trioen aldri får nok av hverandre allikevel. I mars holdt de en pressekonferanse i Berlin hvor de fortalte at de kommer med nytt album som blir fulgt opp med en ny verdensturné. Ifølge bandet selv er dette en tilfeldighet og ikke noe som var planlagt.

Nytt album

Da A-ha slapp sin første singel fra det kommende albumet smilte pressen bredt. Sangen fra albumet Cast in Steel, heter Under The Make-Up, og har fått strålende kritikker. Den gikk ikke overraskende rett inn på VG-lista også.