Hvordan finne passende vinglass på nettet?

Vinglass er ikke bare et tilbehør til vin. Det er også et verktøy som kan forbedre smaken og opplevelsen av å drikke vin. Men hvordan vet du hvilket vinglass du skal velge for ulike typer vin?

Hvilket vinglass bør du velge?

Først og fremst bør du se på formen til glasset. Formen på glasset påvirker hvor mye luft som kommer til vinen, noe som igjen påvirker aromaen og smaken. Små glass med smale boller er best egnet for hvite viner, da de bevarer de delikate aromaene, holder vinen kjølig og fremhever syrligheten i vinen.

Store glass med brede boller er bedre for røde viner, da de lar de kraftige aromaene og smakene i vinen åpne seg opp, samt lufter vinen og mykgjør tanninene. Høye og smale glass, kalt fløyter, er ideelle for musserende viner og champagne. Disse glassene holder nemlig på boblene og kulden i vinen.

Husk å ha det gøy

Uansett hvilket vinglass du velger, husk at det viktigste er å nyte vinen og ha det gøy. Vinglass er ikke bare et praktisk redskap, men også en måte å uttrykke din personlige stil og smak på. Er du på jakt etter nye vinglass finner du et godt utvalg på nett.