Verdens største fotballkonger

5220286-fotbollDe er noen av verdens beste fotballspillere. Noen mener kanskje etter deres karriere at de kan være en av tidenes spillere også. Men veien har ikke vært lett for noen av dem. Trekløveret Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo og Neymar Jr. har flere ting til felles. De vokste alle opp en i ghetto, preget av et turbulent miljø. En annen felles ting er høye lønninger og lukrative sponsoravtaler.Zlatan er i dag Sveriges største idrettsstjerne. Kanskje er han også landets største gjennom alle tider. Han vokste opp i Malmø, men ikke i et flott strøk. Utenfor sentrum finnes nemlig noen av Sveriges farligste ghettoer, hvor vold for noen har blitt dagligdags. I sin biografi som kom i 2011 beskrives også familielivet som noe mer tøft enn hva et barn skal kunne tåle. Men kanskje er det det som har gjort ham til en av verdens beste spillere? Han har siden oppveksten i Malmø spilt for klubber som Ajax, Juventus, Barcelona og AC Milan før han kom til Paris St-Germain for tre sesonger siden. Han har tjent millioner både på fotballen og på sine lukrative sponsoravtaler. Zlatan kommer til å være både et navn og en merkevare i Sverige i mange ti-år fremover, uansett hvordan karrieren til 33 åringen ender.

Bodde hos bestemoren

Neymars familie bodde hele fem personer i en ett-roms leilighet i Sao Vicente, i sør-østregionen i Brasil. Leiligheten tilhørte Neymars bestemor. Her bodde de i hele 11 år, før Neymar fikk kontrakt med Santos. Det forteller mye om familiens økonomiske situasjon. I dag er den helt annerledes, etter at Neymar slo igjennom som fotballspiller i FC Santos og senere ble en av verdens dyreste spillere, da Barcelona kjøpte han i 2013. Selv har han fulgt drømmene sine hele tiden og en av lidenskapene hans i dag utenfor banen er poker. Derfor var det nok enkelt å si ja når Neymars nye sponsor PokerStars tok kontakt. I likhet med Zlatan har også Neymar en skoavtale med Nike, som i disse dager kjører en flott kampanje hvor også du kan få en viktig rolle. 

 

Ronaldo utenfor banen

Cristiano Ronaldo er ikke så kjent for sine veldedighetssaker utenfor banen, som sine vakre mål foran titusenvis av hylende fans inne på stadionene. Men han har også blitt ambassadør for Redd Barna. Fotballspillingen i Madeiras bakgater er nok ikke glemt, heller ikke mobbingen han ble utsatt for da han ankom Sporting Lisboa som 17 åring. Derfor ønsker han å gi noe tilbake til både samfunnet og de som har en tøff barndom. I disse dager får han sin egen karakter i spillet fra danske Hugo Games, som handler om trollet Hugo, og som Ronaldo selv husker fra sin barndom. Den danske spillutvikleren er nok fornøyd med avtalen med en av verdens beste fotballspillere, siden dette helt sikkert hjelper et selskap som er i ferd med å børsnoteres i Oslo. Ronaldo har hjulpet mange barn og deres familier, både som har vært utsatt for naturkatastrofer, og flere som ikke har hatt råd til livsnødvendige operasjoner. 

 

Å bli god krever mye

En ting er sikkert, ingen av disse stjernene har fått noe gratis. Det ligger mye trening og hardt arbeid bak det å bli en god fotballspiller. Fotball er en av verdens største idretter og man konkurrerer med så mange andre talenter før man tar steget opp som profesjonell. En fotballkarriere er heller ikke lang og varer ikke livet ut, som mange yrker ofte gjør. Derfor er det da kanskje greit at de tjener så godt som de gjør. Både Zlatan, Ronaldo og Neymar gjør også mye utenfor banen og har involvert seg i flere veldedighetsorganisasjoner, noe som får oss til å føle oss stolte over prestasjonene deres, både på og utenfor banen. De er fotballkongene, som alle kommer fra steder hvor gresset var alt annet enn grønt.