Ari Behn

Hvem har vel ikke hørt om Ari Behn, en av Norges mest pompøse kjendiser? Du vet, han som er gift med prinsesse Märtha Louise? Ari Behn, født Bjørsholt, er en ganske spesiell person. Han var å se på alle forsider av Se&Hør og andre kjendismagasiner på begynnelsen av 2000-tallet. Onde tunger hevdet at han brukte sitt ekteskap med Märtha Louise for å sikre seg oppmerksomhet fra media.

Selv om dette selvfølgelig ikke stemte, er det et faktum at Ari Behn var totalt ukjent for de fleste nordmenn før han erklærte sin kjærlighet for prinsessen. Ari Behn er uansett en ordentlig kjendis, og en som ikke viker unna fra fotografene og deres kameraer. Behns forfatterkarriere fikk en fantastisk start med novellesamlingen «Trist som faen», som blant annet fikk terningkast seks fra VG. Den neste samlingen fikk også terningkast seks av VG, men noen hevdet at denne beslutningen trolig hadde en politisk vinkel – man vil vel neppe kritisere prinsessens ektemann.

Fargerik fyr

Ari Behn har prøvd seg på mange andre prosjekter med varierende grad av suksess. Uansett hvor mye han opptrådte foran kameraene og prøvde å promotere sine verk og kollaborasjoner, fikk Ari Behn aldri like mye oppmerksomhet som Mette-Marit eller andre skandinaviske medlemmer av kongefamiliene. Behn prøvde seg på en smokingkolleksjon i samarbeid med Baron von Bulldog, samt servisesettet «Peacock» sammen med Magnor Glassverk. TV-serien Ari og Per fikk dog veldig god omtale og prisen for beste underholdningsserie under Gullturen for noen få år siden. Altså kan Ari Behn fortsatt overraske med morsomme prosjekter og spennende kunstneriske utspill, til stor glede for de som setter pris på det uventede og fargerike. Etter massiv kritikk har han valgt å trekke seg noe bort fra rampelyset, men Behn er fortsatt å finne i ulike kjendismagasin med jevne mellomrom. Ja, Ari Behn er nok Norges underligste «kongelige» kjendis.