Magnus Carlsen

De aller fleste nordmenn har hørt om Magnus Carlsen. Vi vil til og med påstå at hver eneste nordmann har hørt navnet bli nevnt i en eller annen sammenheng. Magnus er nemlig Norges første store sjakkstjerne, den første nordmann til å bli nummer 1 i sjakkverdenen. Magnus Carlsen er et norsk stortalent, en ung mann med en lys fremtid foran.

Allerede som 13-åring fikk Magnus status som Stormester, den høyeste tittelen en sjakkspiller kan få. Som 19-åring ble Magnus Carlsen offisielt verdens høyest rangerte sjakkspiller, og tre år etter ble hans verdensmester i sjakk etter å ha slått Viswanathan Anand, en 45 år gammel sjakkmester som hadde holdt på VM-tittelen i 5 år på rad. Magnus har imponert hele verden, og hans aggressive spillestil sammenlignes med de største sovjetiske sjakklegendene fra 50-tallet.

Ungt geni

Hans fulle navn er Sven Magnus Øen Carlsen, og han er en rendyrket tønsbergenser. Nå om dagen kan Magnus Carlsen skryte av en enda en bragd som garantert vil gå inn i historiebøkene, spesielt om det kommer en oversikt over legendariske nordmenn. Magnus har nemlig fått en total rangering på 2882 av Verdenssjakkforbundet, det høyeste noensinne. Med en veldig variert stil er det nærmest umulig for motstanderne å gjette hvor han vil plassere sjakkbrikkene sine. Allerede som barn viste Magnus Carlsen tegn på å være et geni. Som femåring kunne han allerede flaggene, hovedstedene og befolkningstallet til alle land i verden. Fra år 2004 og utover har karrieren gått rett oppover. Ingen 14-åringer i verden kan skryte av å ha slått Anatoly Karpov, den tidligere sovjetiske verdensmesteren og en av sjakksportens store legender. Carlsen slo nesten selveste Garry Kasparov samme år – mot alle odds. Den norske sjakkspilleren har garantert satt fart på en stigende interesse for sjakk blant nordmenn. Nå har vi verdensmestere i enda flere ulike sporter, noe vi elsker å skryte av ved enhver anledning.